חדר שרתים ורעש קרינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/02/2024 | 16:05 | מאת: איתי

שלום. תודה רבה על המענה הקודם לשאלה שלי בנושא חדר שרתים. אני יסביר יותר: אני עובד כמחסנאי ופעם בחצי שנה נדרש אם המנהלת שלי ועוד מחסנאי לעבוד בחדר שרתים (מבצעים השלכה ומיון של שרתים מקולקלים). כפי שציינתי בשאלה הקודמת שלי הרעש די חזק,מה שלא ידעתי בפעם הראשונה שעבדתי שם. לאחר סיום העבודה בחדר שרתים הרגשתי כמו יציאה ממועדון אם אוזן סתומה. השאלה שלי היא האם אני יכול לפנות לממונה בטיחות בעבודה שלי? אני מפחד שאם אני יפנה אליו אז המנהלת שלי תזמן אותי לשיחה ונזיפה בטענה שאני לא רוצה לעבוד. מה שלא נכון. אני חושש לפגיעה בשמיעה. האם החברה בה אני עובד מחוייבת לתת לי הגנה (אטמים/אוזניות)?. מה המלצתך?

רעש זה לא קרינה. ואין בעית קרינה (מניחה שהמקום מבוקר טמפרטורה) ממונה הבטיחות או מישהו אחר בארגון לא עושה לכם הדרכות?? לא נותן ציוד מגן אישי כאשר נדרש?? ואווו, לא נחמד. זה תפקיד ממונה הבטיחות, זה תפקיד המנהלת שלך, זה תפקיד נאמני הבטיחות, כולם צריכים לדאוג שהעובדים לא יפגעו בשום צורה. העיקר העבודה? הבריאות לא חשובה? לפי החוק, הם צריכים לעשות לכם הדרכות, לבדוק רעש (אם יש, אולי הרעש לא מעל המותר, יש אפליקציות שיתנו כיוון אם יש רעש מסוכן או לאו. אם הכיוון שיש אז להזמין בודק מוסמך שיבצע את הבדיקה). אם נדרש ציוד מגן אישי על החברה לספק לכם אותו. אטמים/אוזניות או גם וגם באיכות שתבטיח שתהיה הנחתה מספיקה של עוצמת הרעש. ולא נכנסת בפוליטיקה הארגונית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות