עובש במקלחון וקצת בתיקרה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/02/2024 | 10:17 | מאת: הדסה

שלום ד״ר ורד, תודה על הפורום🙂 אני בהריון בשבוע 20 לאט לאט בחודשי ההריון הראשונים התפתח אצלנו מעין פס שחור די קרוב לרצפה שזה עובש מסביב למקלחון (ומעט בתיקרה אבל לא משמעותי) בעל הדירה לא מוכן לנקות ולהביא איש מקצוע רק אחרי החורף קראתי קצת בפורום והבנתי שיש צבע לעובש אז אנחנו נצבע שבוע הבא את הקיר למעלה לגבי העובש שדיי קרוב לרצפה( ממש תוחם את המקלחון מכל כיוון) לצערי אני חששתי לטפל בזה בגלל ההריון ובגלל הריח כי אני רגישה ואסמטית הגיע מים עד נפש כמו שאומרים והחמיר מאוד שבוע הבא אצא לכמה שעות ונטפל בזה לא היה לי התקפי אסתמה או אלרגיות בכל החודשים האלו הבנתי שבמידה שזה חמור יכול להשתחרר רעלנים האם חלילה מצב בו יכול להיות שזה מגיע לעובר? בבדיקות שעד כה עשיתי הכל נראה תקין יש לי ממה לחשוש? האם יש מחקר על זה אם שימוש לטווח קצר של כמה חודשים עם עובש וקצת בקרמיקה עלול לפגוע בעובר? האם הריח חודר שליה? לא מצאתי חומר למעט סיכון נשמתי או אלרגי לאדם שנמצא בסביבה 🙏 תודה רבה ושבת שלום נ.ב בעלי ניקה עכשיו עם אקונומיקה כטיפול ראשוני

02/02/2024 | 10:24 | מאת: הדסה

למעשה, מה שגרם לי לשאול כי היה לנו השבוע גם סתימה אז יחד עם העובש המים עמדו מעט לקח להם הרבה זמן לרדת אז לבעלי יצא לו מעין כתם שחור בציפורן ברגל אז אולי בכל זאת המקלחון אולי החמיר וכדאי שאתקלח במקום אחר לבינתיים

מוזר ביותר. אין קשר בין כתם בציפורן למה שתארת. בלי תאוריות קונספירציה שאין להן שום בסיס. אם את מאוד חוששת תפני לצוות הרפואי שמטפל בך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות