כוס חד פעמית מקרטון במיקרו

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/02/2024 | 11:48 | מאת: לימור

אני רוצה להמיס סבון בכוס חד פעמית מקרטון במיקרו. האם יש בעיה כלשהי עם זה? האם יכולים להיפלט רעלים כלשהם מהכוס או מההדפסה שיש על הכוס לחלל המיקרו או הבית?

לא מבינה מה זה להמיס, ממסים לדוגמא במים. אולי להתיך? למה להתיך סבון? למה במיקרוגל? למה בכוס חד פעמית?

02/02/2024 | 16:16 | מאת: לימור

אשמח לקבל תשובה... האם יכולים להיפלט חומרים לא בריאים מההדפסה שעל כוס חד פעמית מקרטון? מדובר בגליצרין שמיועד להכנת סבון diy. שמים אותו במיקרו.

זה בסדר, שאלתי את השאלות כי לא הבנתי את הרקע לשאלה. מוזר לי שגליצרין (גליצרול) נדרש להמסה, מניסיוני החומר נוזלי. אולי זה שומן כמו חומצה סטארית שמתמשים בסבונים DIY ולא גליצרין...או חומר אחר. בכל מקרה, אין סיבה שישתחררו חומרים מסוכנים מההדפסה. הם די לכודים בתוך הקרטון. תמיד אפשר להשתמש בכוס חלקה, כוס זכוכית או כלי מתאים אחר, או לחמם בכלי כפול על הכיריים... בכל מקרה תזהרי בחימום, עלול להתחמם מאוד, כי אין שם מים, אז עלולים לקבל כוויות, או התזה של החומר במהלך החימום או כאשר מוציאים את הכלי מהמיקרו.

07/02/2024 | 07:58 | מאת: לימור

תודה רבה!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות