כל כמה זמן צריך להחליף סקוצ'?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/01/2024 | 22:33 | מאת: שירי

שלום, אני הייתי מחליפה סקוצ'ים (שבמטבח לניקוי כלים) כשהיו מתחילים להתפרק, בערך כל חודשיים-שלושה. היום קראתי שיש בהם ימבה חיידקים שלא מתים עם הסבון ושצריך כל כמה ימים להחליף אותם. זה נכון? או שאני יכולה להמשיך עם המנהג שלי. תודה רבה

מתי שטוב ונוח לך! והמשך התשובה קצת ארוך. מנצלת את השאלה שלך, כי צריך להסביר מספר דברים שיצרנים וכל מיני אתרים אינטרסנטיים שוכחים להגיד. ברור שיש חיידקים. בכל מקום בכל זמן יש חיידקים. גם במקומות שעוברים ניקוי עמוק, למשל בתי חולים, יש חיידקים ואפילו אלימים במיוחד. בית חולים אין ברירה צריך ניקוי עמוק כי יש שם חולים כולל במחלות מדבקות ומסוכנות, חיידקים שנקראים פתוגנים, אז מחטאים כמה שניתן. בבית... למה? כל המחקרים מראים שניקוי יתר רק מוריד את החיסוניות שלנו, ועוד יותר, פוגע בילדים. ונחזור לסקוצ' ולכל מוצרי 99% שפועלים על חיידקים, לא על וירוסים. אז, שיהיה ברור, אין חיטוי 100 ובודאי לא סתם בניקוי בבית. שיהיה ברור וחד, צריך את החיידקים, הם מגינים עלינו. בכל מקום יש חיידקים אין מצב אחר. אפילו חדרי ניתוח סטריליים הם לא 100% ובודאי רק לזמן מוגבל, כי גם באוויר יש חיידקים. ניקח את הסקוצ' אומרים להחליף כל כמה ימים. אמרו כל כמה? למה לא כל יום? למה לא אחרי כל שימוש? הרי אחרי הנגיעה הראשונה, אחרי השימוש הראשונה "כבר יש עליו חיידקים". אז מה? אלא לא חיידקים יוצרי מחלות קשות, פתוגנים, אלא החיידקים של החיים. אלה שמפתחים את המערכת החיסונית, אלה שמגינים עלינו מפני התפתחות מוגברת של חיידקים מסוכנים. אלה החיידקים הטובים של החיים. מה שנראה יותר זה שחברות מנצלות את החששות והפחדים, ואת שגעון הניקיון שהרבה מאוד בתים סובלים מזה, שמנקים ומנקים ומנקים, ומשתמשים בכמויות גדולות ומיותרות של חומרי ניקוי, ומחליפים סקוצ' כל כמה ימים (כל כמה?) דבר שרק מפרנס את היצרנים, יותר תלות של האנשים במוצרים שקונים עוד ועוד, ומוריד את החיסוניות, והיכולת להתמודד עם מחלות. אז, גלשתי קצת מעבר לסקוצ', רק העקרונות הן אותו הדבר. אני לא מייעצת, ואת תחליטי מה את תעשי, רק... אני אישית לא מפרנסת סתם את יצרני המוצרים, ולא מבזבזת סתם מוצרים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות