הסרת שיער מכשיר בטיחות ipl

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/01/2024 | 13:29 | מאת: Aria

היי השכנה בבניין ממול פתחה עסק בדירה שלה של טיפולי קוסמטיקה והביאה מכשיר הסרת שיער בלייזר אי פי אל לדעתי. האם מסוכן להסתכל לתוך החלון דירה שלה או להיות בקרבת הדירה. הרי מי שבתוך החדר שם משקפי מגן בטיפולי לייזר. האם מסוכן להסתכל לחלון הדירה במרחק 20 מ נגיד זה לא שאני משקיף וצופה, מתכוון על עניין בטיחותי אם מסתכל בטעות

07/01/2024 | 21:23 | מאת: Aria

היי מדובר גם בלייזר וגם באי פי אל אם נגיד היא עושה טיפול עם חלון פתוח,,.. מה זה לא מסוכן למי שעומד בחוץ..? ואולי מעיף מבט לשניה

אתה מאוד בקי מה יש שם, אז אולי היה הכי פשוט לשאול את השכנה?? מכשיר IPL שום המצאה, מוכרים כאילו חדש, לא חדשני, עושה את העבודה, כל אחד מה שמתאים לו. הלייזר, תלוי איזה עוצמת קרן יש במכשיר. בעיקרון במכשיר הלייזר יש מתקן הגנה שמנתק את הלייזר ברגע שהוא לא במגע עם העור, כך שבאופן רגיל אין בעיה. כל הנוכחים בחדר ישימו משקפי מגן לייזר למקרה של תקלה/בעיה שעלולים להחשף. הבעיה בחשיפה ישירה לליזר היא הפגיעה הקשה בעין. אז עדיף להזהר מאשר להצטער. כך שהסיכוי לא סביר שבדיוק יטלפו בשיער של מישהו ותהיה תקלה במכשיר והקרן תגיע אילך בדיוק שאתה מציץ בחלון. אם יש לך בעיה מעבר אפשר לפנות לרשות המקומית או/וגם למשרד הבריאות.

09/01/2024 | 09:11 | מאת: Aria

שאלתי אותה יש לה מכשיר לייזר וגם מכשיר נוסף של אי פי אל. שם מכשיר הלייזר הוא lightsheer . קראתי הפחדות באינטרנט שלייזר רמה 4 יכול להזיק גם אם מסתכלים על הנקודה שהוא פולט , כלומר לא רק בקרן ישירה ומה יעזור משרד הבריאות אם זה חוקי?

אז גם אני אפחיד. שלא יהיה ספק. לייזר הוא דבר מסוכן מאוד. מי שלא יודע מה הוא עושה, או משתמש בו באופן לא מתאים עלול לגרום לעיוורון, עלול לגרום לכוויות קשות. לכן, רק מי שעבר הכשרה מתאימה יכול להפעיל מערכות לייזר מסוכנות. כן, לייזר להסרת שיער הוא רמה 4 והוא מסוכן. לכן, הפניה לרשות המקומית ולמשרד הבריאות, במקרה שיש חשש להפעלה/שימוש מסוכן. אם המקום עם אישורים אז גם אתה בטוח. בנוסף, לייזר להסרת שיער הנו בתחום הלא נראה. לכן, העין לא מתמקדת עליו. כך שכמו שכתבתי קודם, הסיכוי שתהיה הפעלה של הלייזר כאשר הוא לא במגע עם העור, לכיוון החלון, ובדיוק תעמוד שם ובדיוק יפגע בעין, לא סביר. בנוסף, אופן פעולת המכשיר הנו כך שהעוצמה יורדת עם המרחק, כך שהעוצמה, אם בכלל, תהיה קטנה מאוד במרחק שהגדרת ולכן הסיכוי לפגיעה יורד. בנוסף. לייזר רמה 4 מסוכן גם בפיזור והחזרות, רק במסלול שלך אין עדשות ומראות כך שזה לא חל במקרה שאתה מתאר. IPL לא משנה לשום דבר! זה פשוט מנורה מחממת קצת יותר חכמה ממנורה כחולה של פעם, שמחממת את נקודות גידול השערה וכך עוצרת גידול שלהן. ההשפעה בדיוק במרחק של 0.5-1 ס"מ

09/01/2024 | 11:28 | מאת: Aria

תודה רבה על הפירוט! אני אשאל אותה על הסמכות. מה המרחק פעולה של לייזר להסרת שיער ?

בעיקרון הוא אמור לפעול רק במגע ישיר עם עור הגוף. זה מרחק קטן בלבד. במקרה של תקלה או הפעלה לא נאותה, צריך לבדוק בספר המכשיר מה המרחק המוגדר. משתנה ממכשיר למכשיר.

09/01/2024 | 13:03 | מאת: Aria

אמרת שבמרחק 20 מ העוצמה מאוד קטנה, יש לך הערכה לטווח ש99 אחוז בטוח להערכתך? נגיד 100 מטר?

אני לא עושה הערכות ולא נותנת יעוץ. מלכתחילה אין בסיס לחרדה שלך. עשינו דיון תאורטי בלי נתונים מדוייקים של המכשיר, לצורך הרחבת ידע. מעבר לזה, יש בודקים מוסמכים למערכות לייזר ויש את הרשויות, באחריותם ותפקידם אם יש עברה על החוק.

09/01/2024 | 16:10 | מאת: Aria

ברור את לא יועצת ולא מייעצת והדיון תאורטי.. תודה רבה על הפירוט וההסברים לא מובן מאליו

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות