תבנית פלסטיק שרופה בתנור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/01/2024 | 09:06 | מאת: ערן

שלום רב אתמול הכנתי פיצה ומסתבר שהיה בתבנית למטה מגש פלסטיק קשיח גדול. היה ריח חזק מאוד בבית ומסתבר שהמגש התנפץ וחלקו התפורר. היום עדיין יש ריח בתנור. האם יש סכנה בפיצה שכבר נאכלה? האם יש סכנה בנשימת הגזים שהשתחררו? האם יש פעולות שנדרש לנקוט? תודה רבה

כל חומר מסוכן הוא מסוכן. האוויר בבית מכיל הרבה חומרים מסוכנים הרבה יותר מאשר מעט חומרים שהתנדפו אולי מהפלסטיק. אם הפיצה היתה טעימה, יופי. אם המגש היה אסור למזון הוא לא היה עם הפיצה. זה שהוא התנפץ לא אומר שהשתחררו חומרים מסוכנים. לפי הנחיות משרד הבריאות, יש לאוורר את הבתים. אם יש ריח לא נעים, תאווררו. ריח איננו מדד לרמת מסוכנות/לא מסוכנות של חומר. לגבי חשיפה מקרית מזדמנת לא ניתן להגיד שום דבר, חלק מהחיים. בעתיד, לשים לב.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות