מחבת נונ סטיק שנשרטה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/01/2024 | 09:34 | מאת: נתנאלה

שלום, קניתי מחבת נונ סטיק אך למרות ששמרתי עליה נוצרו בה כמה שריטות. האם אפשר עדיין להשתמש בה? תודה רבה

תקראי תשובות קודמות בפורום

04/01/2024 | 10:29 | מאת: נתנאלה

קראתי את כל התשובות לפני שרשמתי את השאלה. אבל חיפשתי בגוגל, וכתוב במקומות שונים שאפילו כמויות מזעריות גורמות לסרטן ובעיות אחרות. כאן למשל באתר של הרווארד: https://www.hsph.harvard.edu/news/features/curbing-the-use-of-forever-chemicals/ אז יצאתי מבולבלת ואני לא יודעת מה לעשות.

כמו עוד אלפי חומרים שבסביבת הקיום שלנו, חומרים הם מסוכנים, יותר או פחות. בכל זאת כנראה יש אי הבנה לגבי החומרים של נון סטיק, ואנסה להסביר. חומר הגלם כדי ליצר את הפולימר שאיתו עושים את הציפוי למחבת הוא בעיתי מבחינה בריאות ובעיתי לסביבה. אבל פעם שהחומר יצר את הפולימר הוא לא חומר הגלם יותר, הוא חומר חדש, בעל תכונות כמו נון סטיק. כל השכבה היא מהחומר הזה. כך ששריטה כן או לא לא משנה. זה אותו החומר על פני השטח ובעומק השריטה. זה לא חומר הגלם.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות