צבע אקריל על שעוות נר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/12/2023 | 08:26 | מאת: ירדן

היי ראיתי סדנה של קישוט נרות בצבעי אקריל על בסיס מים (מציירים על הנר) רציתי לשמוע ממקור מוסמך האם מותר להדליק את הנר אחר כך כשהאקריל מתייבש? האם זב רעיל / מסוכן? תודה

יצירתי תלוי מאוד בהרכב של האקריל. יש הרבה סוגים ותוספים (צבעים ועוד). בעיקרון כל דבר שנשרף פולט חומרים מסוכנים לסביבה, כולל הנר עצמו. מאחר שמדובר בכמות קטנה הסיכון כמובן יהיה קטן אם בכלל (שוב תלוי בהרכב הצבע). אם לא יודעים את ההרכב ויש חשש אז להשאיר חלון פתוח לאוורר כאשר הנר בוער, או קטורת בוערת כדוגמא נוספת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות