קרינה לתינוקת ממנוע של מזגן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/12/2023 | 08:10 | מאת: לאה

היי, הדירה שלנו קטנה מאוד, 35 מ״ר ל5 נפשות. (גרים פה באופן זמני) אך המרפסת גדולה. התינוקת שלנו בת כמה חודשים יושנת בלול ליד קיר, שממש במקביל ללול מאחורי הקיר הזה נמצא מנוע של מזגן שמנוח על הרצפה. (יש לציין שהיא יושנת באופן הזה כבר כמה חודשים) מתוך 12 שעות שהיא יושנת בלילה, המנוע עובד נניח 4-5 שעות שבהם אנו מדליקים מיזוג. האם מצב זה יכול לגרום לקרינה חריגה מהרגיל עבורה? שאלה נוספת- בגלל שהדירה קטנה אנו יושנים איתה בסלון, הלול שלה נמצא במרחק 2 מטר ועשרים מהמקרר, האם זה מסוכן באופן חריג או חסר חשיבות? ואם כבר, תוך כדי שאני רושמת אני נזכרת שהיא יושנת בלילה ממש כמה סנטימטרים צמוד לשקע שמחובר אליו כבל מאריך עם מאוורר (שמכוון עליינו ולא עליה) אך די צמוד אליה. אשמח למענה האם במקרים אלו קיימת סכנת קרינה חריגה מהרגיל. תודה רבה.

לפי התיאור שלך, לא לכל הדברים. ואם היא ישנה טוב זה בזכות הרעש הלבן שהמזגן מפיק שמרגיע ועוזר לה לישון (עוזר גם למבוגרים)

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות