בלוני גז בבניין משרדי?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/12/2023 | 23:19 | מאת: גסי

שלום דוקטור השכן בבניין משרדי מאחסן בלוני גז במחסן בחדר ממד. הקטע שזה לא נראה לי שזה גז בישול בבניין משרדי. אם הגז הלא ידוע הזה ידלוף האם יהיה ריח? האם לכל גז שמוכרים מוסיפים ריח?

עברה על החוק! תבקש בנימוס שיפנה ומיד את הבלונים מהממ"ד. אסור בשום מקרה לאחסן חומרים מסוכנים מכל סוג בחדרי ממ"ד. אם יסרב, לפנות מידית לרשות המקומית או/וגם למשטרה, הם ידאגו לפינוי בליווי קנס. לגז בישול מוסיפים חומר ריח, כאשר אלה גלילים שמילאו באופן חוקי. אחרת לא תמיד. גזים אחרים, ממש לא מוסיפים להם ריח.

18/12/2023 | 09:11 | מאת: גז

היי מבירור זה מחסן של חברת סטארטאפ בתחום הרפואי של זריקות לסכרת ואם זה לא ממד אז זה בסדר? אני לא בטוח מה זה פשוט הדלת עבה מה זה משנה ממד או לא.. הגז יכול להיות מסוכן?

18/12/2023 | 09:38 | מאת: גז

איך אפשר להרגיש זליגה של גז אם אין לו ריח? לחדר הזה יש חלון קטן לתוך המסדרון שלא מאוורר.. אפשר להפגע כתוצאה מנשימה של גז? אם כן מרגישים מיידית או שזה נזק מצטבר

שיהיה ממ"ד של החברה הי חשובה. מה זה קשור? החוק חד משמעי, לא מאחסנים חומרים מסוכנים בממ"דים. אם זה לא ממ"ד תלוי בהרבה מאוד משתנים. ו... יש הרבה מאוד גזים. צריך להגדיר איזה גז, מיקום אחסון מדוייק ועוד.

דליפה של גז בודקים עם גלאי גז יחודיים לכל גז וגז. כאשר יש דליפה הם מתריעים. ושוב, בלי לדעת מהו הגז בדיוק אי אפשר לדעת אם מזיק או לא.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות