קורא כרטיס רב קוו כרטיסן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/12/2023 | 19:13 | מאת: אנה

שלום, הייתי באוטובוס והגיע כרטיסן וכיוון לי את הקורא כרטיסים ( רב קוו) לעיניים ממש מקרוב.. לא היה אור שנראה מהקורא כרטיסים אבל הבנתי שיש דבר כזה אור לייזר שלא נראה לעין. השאלה שלי אם בקורא כרטיסים של הרב קוו שכרטיסנים בודקים איתם נוסעים משתמשים באור לייזר שלא נראה לעין או באינפרה אדום בלתי נראה? והאם זה יכול לפגוע בראייה? בגלל שלא היה שום אור אז הסתכלתי על זה כי הוא ממש כיוון לי את זה ישירות לעין ואני בלחץ. תודה רבה🙏

קודם כל הרגעה גורפת, לא מדובר בכלל בלייזר, אלא בגלי רדיו. ואפילו אם לייזר, מדגישה הקורא הוא לא לייזר, אבל לידיעה כללית. לא כל לייזר מסוכן, תלוי בעוצמה שלו. יש קבוצה המוגדרת קבוצה 1. חשיפה לה לא תגרום לנזק לעין. אז אפילו אם הקורא היה לייזר, המרחק לקריאה הוא אפסי, העוצמה הנדרשת אפסית, כך שגם אם היה לייזר ואפילו אם הוא היה בתחום הלא נראה, לא היה גורם לשום נזק גם חשיפה לזמן של מספר דקות.

17/12/2023 | 13:59 | מאת: אנה

תודה רבה על המענה☺️ אז בעצם זה (גלי הרדיו) לא גורמים לשום נזק לראייה גם אם זה כוון ישירות לעיניים מקרוב והסתכלתי על זה? מצטערת על השאלה החוזרת, רק מוודאת🙏 תודה רבה

הבנת נכון. אין בעיה גם אם מסתכלים מקרוב.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות