האם כלי במבוק בטוחים לשימוש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/11/2023 | 16:18 | מאת: שואלת שאלה

שלום, ראיתי כתבה כאן של מכון התקנים https://www.youtube.com/watch?v=i0hM7DeGCik ולפי הכתבה כלי במבוק ממש מסוכנים. האם זה כך ולזרוק את כלי הבמבוק שיש לי? תודה

כמובן שאת תחליטי מה לעשות עם כלי הבמבוק שלך, מאחר שאין הנחיה רשמית שהכלים אסורים. הוסיף, גני ילדים מקדמים שימוש בכלים אלה במקום כלי פלסטיק, כאשר הבעיה הזאת לא קיימת בכלי פלסטיק אלא במוצרי עץ. הכתבה בסדר, מלבד הכיתוב למטה שמדובר בקרינה. ממש לא!!! הטעיה של הציבור. מדובר בחומר מסרטן ולא קרינה. החומר פורמאלדהיד, ידוע כמסרטן ודאי. בכל בית יש אותו באוויר, מאחר שהוא נפלט מהריהוט, לכן, הנחית משרד הבריאות לאוורר את הבתים שהריכוז באוויר הבית ירד. כאשר מדובר בכלים, זה מגע ישיר עם החומר. אמנם עיקר הסיכון הוא בחשיפה נשימתית, אך יש סיכון מסויים גם בבליעה, כך שזה לשיקולכם בלבד, כל זמן שאין הנחיה רשמית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות