שאלה לגבי עופרת בישראל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/11/2023 | 21:59 | מאת: דניאלה

שלום, אשמח לשאול לגבי תחילת החקיקה בישראל לגבי עופרת. אני יודעת שבארה״ב נאסר שימוש ביתי בצבעי עופרת בשנת 1978 ושבאירופה השימוש נאסר הרבה לפני כן, בערך בשנות ה20. מתי הפסיקו להשתמש בעופרת בצבעים ביתיים בישראל?

אין חוק. יש תקינה חלקית ובמידת האפשר התנהלות מומלצת בישראל בהתאם להנחיות האיחוד האירופאי. ועוד בישראל הבעיה של עופרת פחות חמורה כי אין את ההיסטוריה הארוכה של השימוש בחומרים אלה בארץ. אירופה מאוד מזוהמת בעופרת וארה"ב עוד יותר. אין תאריך הפסקה, גם התקינה די חדשה ולא מתייחסת לכל המוצרים. ובחלק מההנחיות אין איסור שימוש אלא הגבלה של כמות. יש מוצרים שיהיה בהם שימוש (בדרך כלל לא לשימוש ביתי). שימוש בדלק נטול עופרת בישראל נאסר מ 2006. אם יש לך בעיה נקודתית, ניתן לבצע בדיקת מעבדה אם יש עופרת או לאו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות