דליפת גז מזגן ברכב חושש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/11/2023 | 19:04 | מאת: נתנאל

שלום, לפני שנתיים וחצי המזגן שלי ברכב הפסיק לקרר והלכתי למוסך שמילא לי גז וגם שם זרחן בצבע צהוב לטענתו שאם תהיה דליפה יזהה מאיפה הדליפה- פעולה שהבנתי שאכן כך נהוג לפעול. הוא אמר שהזרחן לא מסוכן. המזגן עבד עד היום באופן תקין, והיום לאחר שנתיים וחצי שוב המזגן הפסיק לקרר.. הוא אמר שחצי מכמות הגז דלפה ומילא בחזרה למרות שהבעיה הפעם הייתה המדחס. לגבי הדליפה אמר שלא מצא מאיפה ואמר שזה כנראה מהיחידה הפנימית ולא באמת שווה לתקן. בכל מקרה השאלה שלי לגבי הדליפת גז, במידה ואכן הגז דלף לפנים הרכב עד כמה זה גרם לי נזק בכל השנתיים האלה ועד כמה ימשיך לגרום לי נזק?? וגם לגבי הזרחן הזה שאמר ששם האם זה אכן לא מסוכן? . הוא אמר לי שאין סכנה לא לגבי הגז ולא לגבי הזרחן אבל רציתי לשאול כאן ולהיות בטוח. תודה!

אם אתה חושש לחימום גלובאלי אתה צודק, מעבר לזה אין סיכון בריאותי או אחר לך מהדליפה של הגז. הוא יקר וחבל, אבל לא יותר מזה. לגבי הזרחן, חבל שאנשים לא יודעים את השמות של החומרים ואז גורמים לחרדות. מדובר בחומר זרחני, שפולט אור וכך ניתן לראות אותו ולזהות את מקום הדליפה, כמו שמתמשים לפעמים לזיהוי מקור דליפה במערכת ביוב. כולו חומר שפולט אור, הכמות כל כך קטנה שאין בה שום סיכון לך או למי שמטפל במערכת. יש אפילו משחקי ילדים עם החומר הזרחני הזה שניתן לקבל אותו בגוונים שונים. ירוק כי רואים אותו הכי טוב לא כי בעיתי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות