חימום מזון במיקרו וסיכונים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/11/2023 | 09:18 | מאת: לירון

היי ורד קראתי איפשהו שחימום מזון במיקרו פחות טוב בגלל קרינה שנפלטת למזון. בנוסף לזה, היום חיממתי לזניה במיקרו והגבינה הצהובה נדבקה לצלחת. אכלתי את הגבינה אבל רציתי לדעת האם יש סיכון במזון שנדבק לכלי מסויים (במקרה הזה מדובר על חרסינה) כי אולי הוא צובר את החומרים של אותו הכלי? שאלה אחרונה לגבי אדי עשן שנפלטים מחימום במיקרו, האם זה תקין? לא מדובר על עשן אלא על אדים כי שמתי לב שיש מצבים/ מאכלים שלא נפלט מהם אדים ויש מאכלים שמחממת והמיקרו פולט מעין אדים/עשן לבן תודה

א י ן ש ו ם ס י כ ו ן ! ! ! ! לא לאוכל ולא לאוכלים אותו האדים = מים, בדיוק כמו בבישול על כיריים. מה, לא עולים לפעמים אדים לבנים? ולפעמים פחות. זה בדיוק גם עקרון המיקרוגל, מחמם את המים שבתבשיל וכך מתחמם האוכל. ואם נדבק לך אוכל לסיר, למחבת יש בעיה לאכול? אז למה שתהיה בעיה כאן???

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות