קורא דיסקים blu ray ?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/10/2023 | 12:42 | מאת: דניאל

היי קניתי לילד סוני פלסטיישן 5 הוא מכיל קורא דיסקים מסוג blu ray . שמתי לב שבניגוד לנגנים אופטים משנות 2000, הנגן האופטי הזה הוא ללא מגש נשלף, אלא פשוט דוחפים את הדיסק לתוך חור. האם זה לא מסוכן שמא יצא מהחור אור לייזר או איזהשהיא השתקפות? הרי החור לא אטום. הילד מסתכל על הדיסק נכנס וממשיך להסתכל על הנגן בזמן שהגיסק מסתובב בפנים כי לפעמים אם הדיסק מלוכלך הסוני פולט אותו החוצה בחוברת של סוני כתוב שמדובר בלייזר קלאס 1

והמשפט האחרון הוא היחיד שצריך לעניין אותך לייזר רמה אחת איננו מוגדר לייזר מסוכן! מאחר שקריאת הדיסק הנה ממרחק מאוד קטן, אין צורך בלייזר בעוצמה גבוהה, ולכן לא משתמשים בעוצמה מעבר למה שנדרש, מעט מאוד. ונהדר שהטכנולוגיה מתפתחת והסיכון יורד, ונחמד שהמכשיר שומר על עצמו מדיסק מלוכלך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות