איפה אפשר להתלונן על

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/10/2023 | 17:04 | מאת: דדדדד

היי איפה אפשר להתלונן על רשת שיווק גדולה שמוכרת באתר שלה סמן לייזר מסוכן שלא בתקן?

אפשר להגיש תלונה במשטרה

05/10/2023 | 20:13 | מאת: דדדד

את בטוחה שמשטרה זה האפשרות היחידה? לא נראה לי שהם יבינו במה מדובר בכלל

05/10/2023 | 20:54 | מאת: דדדד

הרשת שיווק חברה באמון הציבור הגשתי תלונה שם. מדובר על מוצר לייזר ירוק שמגיע ל 5 קמ מרחק. האם חוקי?

אם מתבצעת עברה פלילית וסיכון של אנשים, הכתובת היא המשטרה. אם יש בעיה עם איכות המוצר, יש כל מיני רשויות להגנת הצרכן.

אז, נתחיל מההתחלה. אמרת שסמן לייזר שלא עומד בתקן... חשבתי שאתה מכיר את הגדרות הסיכון, ולכן אומר מסוכן. לייזר ירוק יכול להגיע למרחקים מאווווד גדולים, זה אומר שהעין רואה את הצבע. בעוד שהעין פחות רגישה לצבעים אחרים, שגם מגיעים למרחקים אך אתה לא רואה אותם. מרחק איננו המדד אלא עוצמת הלייזר. אם יש את המידע, אז נוכל להגיד יותר.

06/10/2023 | 08:57 | מאת: דדדדד

אורך גל: 532 nm כוח פלט: 200 mW חוקי בישראל?

אין חוק בנושא לאוכלוסיה, מעבר לכך ששום פריט אסור שיפגע באנשים. הלייזר שאתה מתאר לא אסור, כל זמן שלא פוגע בבריאות אנשים. עדין פתוחה בפניך האפשרות להתלונן במשטרה, אם יש פגיעה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות