האם גז בישול עובר למזון?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/10/2023 | 14:52 | מאת: עמית

שלום וברכה ברצוני לדעת האם כאשר אני מבשלת ויש ריח חזק של גז בישול כשפותחת את הכיריים, יש סיכוי שהגז יעבור למזון? מבינה שזה לא הגיוני כי מדובר על גז שמתנדף אבל מתוך סקרנות, האם המולקולות יכולות לחדור את המזון תדב

הגז נשרף בכיריים, וכך יש לך את חומו לבישול. ולא לדאוג, תוצאי השריפה הם מים ופחמן-חמצני, לא בעיה. ומעט גז שאולי דולף, שמח לעלות לאוויר, אין לו שום סיבה לחדור למזון. ונניח רק בשביל הדיון שחודר לשניה, חום הבישול מעיף אותו החוצה לאוויר, כמו את האוויר שמומס במים (הבועות במים שיוצאות) או כמו שהגז מסודה יוצא החוצה כאשר פותחים בקבוק שתיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות