נשימה קצרה של אדי חומצה זרחתית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/09/2023 | 17:42 | מאת: רון

שלום, הייתי היום במפעל שמתעסק בין היתר בחומצה זרחתית, קיבלתי ציוד מגן כולל קסדה, משקפיים, אטמים, חלוק, נעלי בטיחות ומסכת אב"כ שנאמר לי שלא נדרש לחבוש בשגרה, מיועדת רק למקרי חירום במקרה ויש אזעקה, התלוותי למנהל המתקן והגענו לנקודה, באוויר הפתוח, בה הייתה זליגה של החומצה מברז (שאמור להיות סגור), עמדתי כשני מטר משם ופתאום הרחתי/נשמתי משב של אדי החומצה וקושי לנשום, שניה-שתיים ואז התרחקתי מהמקום, שאלתי אח"כ האם זה לא מסוכן? שאל אותי אם אני מרגיש טוב, עניתי שכן אז השיב שהכל בסדר, האם אכן "הכל בסדר"? תודה רבה

מצד אחד הפריזו מאוד בציוד המגן האישי, ומצד שני מזלזלים ונותנים לחומר לנזול, ואומרים הכל בסדר. יכול להיות שהכל בסדר. אבל! כאשר מדובר בחומצה מרוכזת ההשפעה יכולה להופיע לאחר מספר שעות עד 72 שעות. התופעות לדוגמא הן קושי נשימתי ובצקת. אז, אם נושם והכל בסדר, היום מחר, מחרתיים, נהדר. אם אתה מרגיש אי נוחות נשימתית לגשת מיד לקבלת טיפול רפואי.

21/09/2023 | 21:09 | מאת: רון

אני מבין, תודה רבה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות