חומרים הנמצאים במסכה לשיער

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/09/2023 | 15:50 | מאת: שני

קניתי מסכה לשיער מבית טבע (באישור משרד הבריאות) שכתוב עליה-ללא מלחים, מתאים לשיער שעבר החלקה. הסתכלתי ברכיבים ואני רואה behentrimonium cloride. Cetrimonium cloride, sodium benzoate. האם אלה לא מלחים..?? תודה

לא מכיל מלחים לא מתייחס לבטיחות המוצר אלא ליעילות שלו, ולא מדובר במלחים אורגנים אלא במלחים אנאורגנים שרןבחפ מקשים שער.

12/09/2023 | 10:54 | מאת: שני

תודה על התשובה לא ממש הבנתי, כי לשיעור שעבר החלקה ממולץ להשתמש בתכשירים ללא מלחים . אז האם המוצר עונה על הדרישה או לא..?

צודקת, הדברים מעט מורכבים ושמות של חומרים הם דבר מעט מסובך. אבל, יש סוגי מלחים שונים והשפעתם שונה. כמו במי ברז, יש מלחים אי-אורגנים והם מקשים. בכל סבון יש סוגים של מלחים אורגנים והם משמשים בתפקידים מגוונים, ריכוך, הקצפה... ועוד. אז זה שהשם מזכיר מלח, לא עושה את החומר מלח בהגדרה של מלח אי-אורגני. עדין, תלוי מאוד בשער שלך, העור, סוג המים... יש שמפו שיהיה לך נעים ויש שלא גם בלי מלחים משום סוג שהוא.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות