כיריים קרמיות - חום/קרינה נפלטת ועיניים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/09/2023 | 13:29 | מאת: דנה

שלום, כירה קרמית חדשה (לא אינדוקציה, משטח זכוכית), בהוראות נאמר שבהפעלה הראשונה להפעיל בעצמה מקסימלית (2000 וואט) למספר דקות, הפעלתי אותה ללא כלי שמונח עליה וחיפשתי את האופציה לטיימר כיבוי, בזמן הזה (דקה לכל היותר בה עברתי בין האפשרויות), הרגשתי את החום מהכירה בפנים, האם יש סיכון כלשהו לעיניים מהחום או מהקרינה האינפרא אדומה מהכירה? הבנתי שכירה בעצמה הזו יכולה להגיע גם ל-700-800 מעלות. תודה

10/09/2023 | 13:45 | מאת: דנה

שכחתי לציין שהזכרתי קרינה אינפרא אדומה מפני שגוף החימום של הכירה זהר בכתום/אדום מהחום, תודה

בדיוק כמו כל תנור חימום, מדורה, סיר רותח, שמש... כמובן יכולה להיות כוויה או פגיעה קשה יותר בחשיפה ממושכת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות