כריך שנשאר בתיק למשך חודש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/09/2023 | 08:51 | מאת: נועם

בוקר טוב, שאלתי בעבר על כריך שנשאר בתיק של הילד למשך חודש בחופש והסברת לנקות וזהו. שאלתי- לאחר כביסה של התיק במכונה וגם ביד עדיין יש בו ממש מעט ריח לא נעים. האם העובש נספג בתיק ? לזרוק את התיק? תודה

החלטה שלך. תכבסי, תזרקי, מה שמתאים לך.

06/09/2023 | 23:36 | מאת: נועם

התכוונתי האם העובש נשאר בתיק ואני מזיקה לילד אם משאירה את התיק?

עובש יש בכל מקום ובכל זמן, תמיד. רק לא רואים אותו. גם תיק חדש אם תשאירי כריך יפתח עובש. ו...אם הילד לא אלרגי לעובש, ואין לו בעיות נשימה, ותוודאי שלא נשאר כריך או כל אוכל זמן ארוך בתיק שיכול לפתח שוב עובש, לא צריכה להיות בעיה עם עובש לא בתיק ולא בשום מקום.

08/09/2023 | 18:13 | מאת: נועם

סליחה על החפירה.. אני פשוט רוצה להבין האם זה אומר שהעובש נשאר בתיק בכל לנצח בכל מקרה גם אחרי הכביסות? (וכמובן שאדאג שלא יקרה שוב דבר כזה)

תלוי באופן הכביסה שבוצעה. הריח הוא לא בהכרח עובש אלא תוצרי הפרוק וחומרים שמופרשים וכך גם לפעמים כתמי עובש שהם חומרים שהופרשו שגורמים לצביעה. עובשים יש תמיד ובכל מקום. עובשים נמצאים בצורה שנקראת ספורות, רדומים. הם מתעוררים כאשר הסביבה חמה, לחה ויש להם מזון.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות