cpap וניקוי..........

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/08/2023 | 22:42 | מאת: מיכאל

שלום יש ברשותי מכשיר cpap שעוזר לי מפני בעיות שינה ודום נשימה. הבנתי שנדרש לנקות את המסיכה, האם זה מספיק בטוח לנקות את המסיכה עם מגבון לעור אדם שמכיל אלכוהול או שזה מסוכן האלכוהול כי אני אחר כך שם את המסיכה? כמו כן גם בניקיון של אזור הפילטר. האם זה בטוח לנקות את המיקום שהפילטר מונח עליו עם מגבון של אלכוהול? או שבכלל אין מה לחשוש כי האלכוהול מתנדף תוך דקות בודדות?

30/08/2023 | 22:56 | מאת: מיכאל

החשש שלי ,זה - שאני מנקה עם אלכוהול בתוך המסיכה, החשש שהאלכוהול יכנס למערכת הנשימה שלי ,שהיא כבר לא כזאת תקינה. או שבעצם אין מה לחשוש כי האלכוהול מתנדף תוך מספר דקות ?

הנחיות טיפול וניקוי המכשיר הגיעו יחד עם המכשיר ורצוי לפעול בהתאם לכתוב שם. ולשאלתך לגבי האלכוהול, בלי קשר לניקוי דווקא, יש להמתין מספר דקות, והאלכוהול יתנדף.

31/08/2023 | 08:42 | מאת: מיכאל

תודה על המענה. יש הנחיות כלליות באינטרנט, ואני קצת מבולבל לגבי האלכוהול. מצד אחד הרבה מייעצים להיעזר במגבון עם אלכוהול. מצד שני ראיתי מי שאומר להמנע מלנקות עם חומרי חיטוי חזקים כמו סבון אנטי בקטריאילי ,ואלכוהול. וגם יש מגבונים מיוחדים למכשיר cpap שרשום עליהם "אלוורה" וללא אלכוהול. אז לסיכום האם לנקות עם מגבון שיש בו אלכוהול את החלק הפנימי של המסיכה ,וגם את המיקום שהפילטר מונח שם. יכול להזיק או שאין חשש?

יש הנחיות למוצר תפעל בהתאמה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות