חוששת מאוד ואשמח למענה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/08/2023 | 17:58 | מאת: א.

היי ד"ר אני בשבוע 16 להריון ומתחילת ההריון עשיתי כ שבוע בדיקות us. לפעמים היה גם פעמיים בשבוע בעקבות דימומים, כאבים. לפנות בוקר התעוררתי עם כאבי גב תחתון והלכתי היום שוב להיבדק. הרופאה בדקה מהבטן את העובר, שליה וכו'. אני בהריון בסיכון וגם ככה בחרדות כי לקח לי זמן להשיג את ההריון וכל דבר מקפיץ אותי. עברתי גם שקיפות וסקירה שטפו טפו יצאו תקינים. הרופא שלי ממש הלחיץ אותי עכשיו שלא עושים כ"כ הרבה בדיקות us כי לא יודעים מה השפעות החימום של המכשיר על העובר. אמר שלפי מחקרים, אין ממצאים חד משמעיים וכן עדיף להימנע מבדיקות מיותרות ולעשות רק מה שצריך לפי הפרוטוקול. יש לציין שניגשתי להיבדק בגלל סיבות כאלה ואחרות ויחד עם זאת מרגישה תחושות אשם כבדות. נכנסתי לגוגל ונתקלתי בכל מיני כתבות מלחיצות על השפעת ה-us בעובר המתחלק ובין ההשפעות היה אוטיזם, פיגור, לידה מוקדמת ועוד ועוד ועוד... מבינה שאת הנעשה לא ניתן להשיב אבל רוצה לדעת מה דעתכם ואיך להתנהל במצב הזה? ההריון שלי לא קל. אובחנתי עם שליית פתח ויש י גם שרירן. אני סובלת מכאבים דמויי מחזור, דקירות צד ימין ושמאל בבטן התחתונה ומכאבי גב תחתון חזקים שמעירים אוצי לעתים מהשינה. יש פעמים שאני תוהה האם באמת מדובר על סיבה מוצדקת להיבדק אבל יש פעמים שאני פשוט נכנעת ללחץ ולכאבים וניגשת להיבדק וככה יצא שמשבוע 6 עשיתי כל שבוע בדיקה ולעתים גם פעמיים בשבוע בדיקת us. אודה מאוד לתגובתכם

קיבלת כבר תשובה כאן, כאשר שאלת קודם. יש לך צוות רפואי שמטפל בך, כדאי שתפעלי בהתאם למה שהם מנחים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות