איך לנקות בגדים מאסבסט?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/08/2023 | 13:10 | מאת: אוהד

שלום, נחשפתי לאסבסט צמנט בעת פירוק גגון, האם כביסה במכונה תעזור להיפטר מהבגדים המלוכלכים באסבסט? או שעליי לזרוק אותם? תודה מראש

ברור שכביסה תעזור! לזרוק? ולזהם את הסביבה? זה היופי באסבסט, אם היית קורא תשובות קודמות בנושא היית יודע את הדברים. סיבי אסבסט אוהבים מים, הם סופגים אותם ומתנפחים, וכך הופכים לא מסוכנים למערכת הנשימה. נחשפת?! בטוח שהיה אסבסט צמנט? ואם ידעת למה פרקת בצורה לא מבוקרת? ולמה בחום אוגוסט? אסבסט מפרקים בחורף, רצוי ביום עם גשם! ועוד יותר רצוי על ידי איש מקצוע ולא לבד.

31/08/2023 | 00:45 | מאת: אוהד

תודה רבה ד"ר על התשובה, לא אני פרקתי אלא שכן על ידי אנשי מקצוע וידעתי מזה רק אחרי ובזמן שזה קרה הייתי בקרבת המקום. אז ברגע שסיבי אסבסט פוגשים מים הם מתנפחים ולא מסוכנים האם זה תקף גם לאחר שהם מתייבשים בחזרה? האם הם עדיין נשארים מנופחים ולא מזיקים? תודה רבה על המידע החשוב הזה

אם כך עוד יותר גרוע! זה לא אנשי מקצוע שפינו את האסבסט אם אתה היית שם גם בסביבה היו צריכים להרחיק אותך. אם היית רחוק, אז למה החלטת בכלל שנחשפת? ולמה אתה דואג לבגדים ולא למערכת הנשימה שלך? כן, לאחר ספיגה גדולה של מים, גם לאחר היבוש, הסיבים מאבדים הרבה מהיכולת שלהם להכנס למערכת הנשימה. הדברים מעט מורכבים, אבל בעיקרון, אם היו סיבים, הם סופגים מים ונשטפים עם הכביסה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות