שאיפת אדי חומץ - מקומקום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/08/2023 | 17:41 | מאת: ארנון

שלום האחיין שלי ניקה את הקומקום והרתיח בו אדי חומץ וגם אבקת סודה . אני חושב שלחוד כל אחד, שאפתי קצת מאדי החומץ ויש לי תחושת אי נוחות בחזה, האם זה מסוכן?

שוב שימוש לא נכון עם חומרים, לפחות הפעם לא חומרים מסוכנים. חומץ הוא חומצה ואבקת סודה בסיס, והם מנטרלים זה את זה, כך שבפועל מה שעושה את העבודה בקומקום הם שאריות של החומץ, כך שסתם בזבוז חומר, במקום שכל הכמות ששמים תעשה את העבודה הורסים את הרוב בהתחלה... חבל. להסרת אבנית רק חומץ, או חומצת לימון (מעט לא צריך כמויות ענק). סודה לשתיה לא עושה שום דבר להסרת אבנית. ולגבי אי נוחות, למה להאשים סתם את החומרים שבמקרה זה אפילו לא מסוכנים? אולי אתה מרגיש לא טוב כי לא מרגיש טוב. יש הרבה מאוד גורמים שעלולים לגרום לא נוחות. ואם מרגיש לא טוב לך לקבל טיפול רפואי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות