לאן נעלם שמן שמורחים על העור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/08/2023 | 08:12 | מאת: רונית

שלום, אם מורחים שמן על העור, למשל במסאז או סתם כל מיני שמנים לפנים כמו שמן קוקוס או שמן שקדים, אז השמן אני מבינה נספג בתוך העור, אבל איך הוא יוצא משם בשלב מסויים? הרי זה לא הגיוני שעכשיו העור הפך להיות עם יותר מסה? נניח תאורטית כל יום אני שמה על הפנים שכבה של שמן מסויים וזה נספג לתוך הפנים, אז איך זה בעצם יכול להיות, לכאורה העור אמור לתפוח ולתפוח ולתפוח - שזה לא קורה. תודה

שאלה טובה, אך לא קשורה לפעילות הקבוצה. אך נגיד מספר מילים בקצרה, כי סביר שהמידע לא ממש זמין. לא לדאוג, לא מתנפחים, חוץ חלילה במקרים של תגובה אלרגית, אך זו לא השאלה. השמנים נמרחים בשכבה דקה על העור, על החלק החיצוני של העור. החלק החיצוני של העור הוא תאי עור מתים, אשר מתחלפים כל הזמן. השכבות האלה נופלות (בכל שפשוף של העור, במגע עם בגדים, ברחצה...) והשמן שנכנס בין התאים ועליהם, יורד גם הוא. השמנים לא חודרים לגוף! אם הם היו חודרים הם היו תרופה ולא שמן גוף. כאשר יש שמנים המוגדרים תרופה, למשל משחות רפואיות שיש להן יכולת חדירה, הן פשוט מפורקות על ידי תהליכי הניקוי שבגוף ויוצאות מהגוף דרך מערכות הניקוי כמו כליות וכבד.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות