זליגת BPA בפלסטיק במעבד מזון?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/08/2023 | 16:39 | מאת: חיים

צהריים טובים ורד יש לי מעבד מזון שכתוב עליו שאין חשש של פליטת/זליגת BPA גיליתי שריטה ממעותית בגוף המיכל של המזון שמכיל את הרכיבים לעיבוד המזון אני משתמש בו רק לעיבוד מזון קר זה עדיין בטוח לשימוש?

חיים, בשבילך הפעם תשובה יותר ארוכה. סביר להניח שבכלל אין את החומר בפלסטיק לכן, יכולים להבטיח לך שאין חשש של זליגה. אז, למה אתה לא מאמין להם? אם אין אז אין זליגה גם אם יש שריטה, שפשוף או שבר. וגם אם יש משריטה אחת לעומת כל גודל הכלי, אם בכלל יזלוג, זו כמות אפסית. ורק כדי להדגיש! מעל 10 שנים כבר יודעים שאין סיכון אמיתי בחשיפה קטנה לחומר BPA, גם לא לילדים. עדין לא חומר בריא כמו רוב החומרים, לכן יש הגבלת כמות יומית, כי יש אותו בהרבה מוצרי המזון שאנחנו צורכים וכן גם בסוגים של פלסטיק (פוליקרבונט בעיקר) לא בכל הסוגים. אין שום צורך להוסיף אותו לחומר של מעבד מזון. אבל, זה עובד שיווקית כי הרוב לא יודעים, אז למה לא. למה הדבר דומה? מכיר את הכתוב על אריזות של שניצל צמחי? לא מכיל כולסטרול. ברור שלא מכיל, כי הרי זה מוצר צמחי. אבל כותבים ואנשים קונים. ולדייק, אין בזה שקר בצורת שיווק כזו.

09/08/2023 | 22:49 | מאת: חיים

אז אני מבין שאפשר להמשיך להשתמש?

החלטה שלך

13/08/2023 | 11:48 | מאת: חיים

את היית משתמשת?

חיים... קיבלת תשובה מפורטת מאוד. אתה יודע שהפורום עונה על שאלות, מספק מידע בנושאי הפורום. לא מייעץ ולא מחווה דעה. ההחלטה רק שלך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות