כלור אשר שטפתי במיים.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/08/2023 | 18:27 | מאת: ארנון

הכיור נשטף בכלור, לאחר מכן נשטף טוב במיים, התאוורר מספר שעות, עדיין יש ריח של כלור, האם משמעות העניין שחלקיקי כלור עוד קיימים? אז האם קיימת הסכנה לשפוך על הכיור (שכאמור נישטף טוב טוב קודם במיים) מיים רותחים האם זה יגרום להתנדפות של שאריות כלור לריאות ומסכן אותי?

08/08/2023 | 18:29 | מאת: ארנון

מדובר כמובן באקונומיקה.

יופי של שאלה, הזדמנות להסביר מושג חשוב בנושא חומרים מסוכנים והוא סף הריח. הכמות הכי נמוכה שתהיה באוויר (או במים) שחוש הריח שלנו יוכל להרגיש אותו. יש חומרים שחוש הריח שלנו רגיש להם במיוחד, ויש פחות (קצת משתנה גם מאדם לאדם). אז זה שמרגישים ריח, לא בהכרח אומר שבכלל מסוכן. לפי התיאור שלך לא בדיוק נשארו אדי כלור באוויר (לא חלקיקים, זה גז) בכמות שיש בה איזה שהוא סיכון נשימתי. סף הריח לכלור הוא 2 חלקים למיליארד! למה הדבר דומה? תיקח מיליארד כדורים ותוסיף להם 2 זו הכמות שכבר האף מרגיש וזה טוב, כי מזהיר שאולי יש בעיה. אבל כמות כזו לא מהווה גורם סיכון בריאותי נשימתי.

08/08/2023 | 23:43 | מאת: ארנון

תודה רבה לייק לתשובה, בטעות סימנתי כלפי מטה!

הכל טוב :-)

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות