סדקים מזעריים בגג אסבסט סמנט

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/07/2023 | 21:24 | מאת: שאול

יש לי גג אסבסט סמנט צבוע בחלק התחתון שלו במרפסת, נצבע בצבע אקרילי לפני כשנתיים. לפני כחודש זיהיתי בו 3 סדקים מזעריים, באחד מהם ממש רואים אור שעובר בזווית מסויימת, אבל הסדק בעובי מינימלי מאוד, מלימיטרים ספורים אם בכלל, יותר חריץ מסדק. סוקר אסבסט שהזמנתי אמר שהגג בטוח לשימוש אבל מהאינטרנט אני מבין שסדקים יכולים לגרום לשחרור סיבים? השאלה שלי האם הסדקים האלו יכולים פוטנציאלית לשחרר סיבים? כשיורד גשם למשל

הפוך בדיוק - גשם ומים גורמים לסיבי האסבסט להתנפח ומונעים חדירה שלהם למערכת הנשימה. זו הדרך הטובה למניעה של פיזור סיבים ופגיעה מהם. חבל שאתה לא מקשיב לאיש המקצוע, הוא לא אומר סתם ובטוח הוא יותר אמין ממידע אקראי באינטרנט. ו... תמיד אפשר לצבוע בשכבה נוספת של צבע אקרילי.

03/08/2023 | 11:54 | מאת: שאול

אז סדקים קטנים מאוד לא משחררים סיבים לאוויר בצורה פאסיבית מתמשכת? ללא כוח קינטי שמופעל על הגג כמובן. לפי הסוקר, הגג איננו מתפורר בשום צורה, הצביעה התבצעה לפני כשנתיים.

גם סדקים גדולים, ללא כוח חיצוני, חיכוך, רוח, קדיחה, שבירה, ליטוש, ... סיבים לא מתפזרים. אם יש סדקים... לפי הנחיות המשרד להגנת הסביבה, ובודאי גם איש המקצוע המאושר לעבודה באסבסט צמנט יגיד לך, גם אם הגג לא מתפורר, יש לחדש תקופתית את הצבע האקרילי השקוף. ששומר מפני פיזור של סיבים.

03/08/2023 | 21:56 | מאת: שאול

הוא אמר שמבחינתו אפשר להשאיר את הגג as is, הסדקים באמת ממש קטנים. הגג נצבע לראשונה לפני שנתיים, כל כמה זמן יש לחדש את הצביעה כדי למנוע פיזור סיבים?

הוא איש המקצוע בעל אישור המשרד להגנת הסביבה לטיפול באסבסט. תבקש לראות תעודה, או תבדוק ברשימת מורשי אסבסט באתר המשרד להגנת הסביבה. הוא בעל האישור להנחות אותך.

04/08/2023 | 19:16 | מאת: שאול

אני מבין :) פניתי אליו שוב ולא קיבלתי תשובה ברורה אז אשמח לדעת מהי דעתך במקרה הכללי של צביעת גג אסבסט, כל כמה זמן מומלץ לצבוע מחדש?

לפי הנחיות המשרד להגנת הסביבה מבצעים מעת לעת לפי הצורך. מה זה מעת לעת לפי הצורך קובע איש המקצוע המאושר על ידי המשרד להגנת הסביבה לטפל באסבסט. לא מקבל תשובה שמתאימה לך מאחד מהם תפנה לאחר. יש את רשימת כל המורשים באתר של המשרד להגנת הסביבה.

05/09/2023 | 10:42 | מאת: שאול

תודה על המענה, תוכלי להסביר לי את עניין הסדקים? למה סדק יכול לגרום לשחרור סיבים בזמן יצירת הסדק או אחרי, אם הגג לא מתפורר? האם יכול להיות סדק לא מסוכן? בסופו של דבר החלטתי להסיר את הגג כדי להיות בטוח יותר אבל עכשיו אני מודאג שנחשפתי לסיבים דרך הסדקים למרות הצביעה של החלק התחתון של הגג, ביליתי אולי 20 דקות ביום במרפסת, הגג דיי גבוה מעל המקום (בערך 3 מטר) שיושבים בו.

10/09/2023 | 10:25 | מאת: שאול

היי :) אשמח לתשובה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות