לייזר במקומות של זירת לחימה לילדים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/06/2023 | 12:03 | מאת: מיכל

שלום, רציתי לשאול האם הלייזר במקומות בהם משחקים עם רובי לייזר ועם אפודים עם מטרות שצריך לירות אליהם, כגון LASER STREET לייזר טאג וכדומה- מסוכן? נשמע לי מאוד לא בטיחותי..תודה רבה

לייזר הוא דבר מסוכן. מוגדרים לו רמות סיכון שונות. אך, ברוב המקומות בהם יש משחקים עם רובי לייזר לא מדובר כלל בלייזר. קוראים לזה כך כי זה נשמע מעניין יותר, מושך יותר את הילדים ובני הנוער. אז, לא לייזר לא מסוכן. אם כן לייזר יש לבדוק את העוצמה ואורך הגל. מקומות שעושים שימוש בלייזר, לא מיועד לילדים ולציבור הרחב. אבל, כאשר את מגיע למקום כזה, תשאלי. אם לייזר, כל ההערכות שונה, משקפי לייזר (לא משקפי מגן רגילים) ועוד הגנות. אם עונים לך בלי להתחמק שלייזר ויש ציוד הגנה, אז סיפור אחר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות