משחק קופסה שבו גוש שהתפרק לאבקה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/06/2023 | 16:44 | מאת: נעה

שלום ד"ר, הבת שלי קיבלה משחק, שהוא מאין גוש שצריך לחפור בו עם פטיש צעצוע "כדי לגלות אוצרות". בכל אופן, הילדה ממש פירקה את ה"גוש" לאבקה, היא הייתה מכוסה כולה באבק הזה. לא היה כתוב מהו החומר, אך למשחק קוראים"אוקיינוס האוצרות" של חברת דיאמנט ומיוצר בסין :-( היא מרגישה טוב, אבל אם האבק נכנס לריאות, האם זה יכול לגרום לסרטן בהמשך? אני מאוד מודאגת... תודה!

בלי לדעת מה החומר קשה לתת תשובה. בכל זאת הזדמנות ללמוד משהו על חומרים מסוכנים. חשיפה מזדמנת חד-פעמית, גם אם יש אי נוחות גופנית, הגוף יודע להתמודד עם החומר. הבעיה כאשר יש חשיפה חוזרת על פני זמן ארוך (חודשים ושנים), אז עלולה להתפתח מחלה (ולא רק סרטן, יש עוד מחלות קשות ולא נעימות). כאשר מדובר במשחק ילדים, סביר שלא עשו מחומרים בעיתיים כי החברות לא רוצות תביעות נגדן. אך בלי לדעת מה החומר לא ניתן להרחיב מעבר.

11/06/2023 | 09:43 | מאת: נעה

תודה על התשובה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות