מה זה קלציום כלוריד בגבינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/05/2023 | 08:18 | מאת: מאיה

שלום, קניתי גבינה צהובה של מותג כלשהו (זול יותר ) וראיתי ברכיבים ק.כלוריד. מה זה? האם זה לא בריא? עדיף לצרוך את המוצר ללא רכיב זה ? תודה רבה

תאכלי בתאבון (מקווה שטעימה), החומר הוא תוסף סידן מקובל ומאושר. כדי להוריד עוד את החרדות והפחדים. שם של חומר הוא כל השם שלו, לפעמים ארוך ומורכב ולא חלקים שלו. לדוגמא, מלח בישול, השם הכימי שלו נתרן כלורי, גם כלורי, זה לא כלור גז מסוכן, אלא מלח, כך גם קלציום כלוריד, בעברית, סידן כלורי, חומר שהגוף יודע להשתמש בו כתוסף סידן.

29/05/2023 | 13:13 | מאת: מאיה

תודה על התגובה הבנתי שזה סידן אך האם מעובד ולא כ"כ בריא או שממילא בכל מותג יהיה חומר מעובד כלשהו?

אין קשר לנושא מעובד/לא מעובד לרוב מוצרי הגבינה מוסיפים קלציום כלוריד שמשפר את הגבינה שמתקבלת מאריך זמן מדף וגם משמש כסידן לגוף. נחמד מהיצרן של הגבינה שקנית שפירט בדיוק מה הגבינה מכילה, הרבה יצרנים לא טורחים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות