מטליות לחיטוי וניקוי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/04/2023 | 13:17 | מאת: חיים

אני משתמש במטליות לחיטוי וניקוי המכילות ethylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone לצורך ניקוי משטח שיש קיסר המשמש כמשטח אכילה ('אי') ולהכנת מזון באופן ישיר (רידוד בצק לדוגמה). על האריזה כתוב שניתן לשימוש במשטחים המבאים במגע עם מזון. כמו כן, רשום שאין צורך בשטיפה. עם זאת, לאחר שימוש ויבוש קצר, אם אני מעביר על המשטח נייר מגבת סבוג במים אני רואה קצף על המשטח. מה המשמעות של זה? האם יש צורך להמתין יותר זמן מאשר רק ייבוש לפני שאני משתמש במשטח?

החומר הוא חומר חיטוי, יש איתו בתערובת גם חומרים סבוניים. החומרים לא נדיפים ונשארים על פני השטח. זמן ההמתנה הוא כדי שחומר החיטוי יעשה את העבודה לא כדי שיתנדף.

28/04/2023 | 14:31 | מאת: חיים

אנחנו מניחים אוכל ישירות על המשטח (כגון לחם, בצק לרידוד וכו') אין בעיה לאכול את שאריות החומרים הסבוניים האלה?

הסבונים אין בעיה בדרך כלל. חומר החיטוי מוגבל בחשיפה לאנשים. כמה יש במטליות ואם אתה רוצה להחשף לחומר החלטה שלך. רק... חיטוי ביתי ממש לא נדרש לחומרים כל כך אגרסיביים

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות