שימוש בטוח במסיר עובש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/04/2023 | 14:35 | מאת: טל

שלום, האם נשמית מסוג ffp3 מגנה על הנשימה בשימוש במסיר עובש ביתי? במידה ולא, איך ניתן להשתמש במסיר עובש בבטיחות? (כמובן שמדובר על מקרים נקודתיים), תודה

מסכה FFP3 טובה נגד אבק וחלקיקים לא מתאימה לאדים של חומרים מסוכנים. כאשר עובדים עם חומר מסוכן, חשוב ביותר! לקרוא מה כתוב על המכל לפני שמתחילים להשתמש בו. יהיה כתוב מה החומר (אקונומיקה ברוב המקרים של טיפול בעובש) ומה ציוד המגן הנדרש לעבודה, והנחיות נוספות לפי החומר והשימוש. אז, לקרוא, ואם יש שאלות מידע, לא יעוץ, לחזור לכאן ולשאול.

09/04/2023 | 06:48 | מאת: טל

אני מבין, תודה, עוד 2 שאלות המשך בבקשה: 1. במקרה שלי, מדובר על מיקום ספציפי תחום וקטן (30 ס"מ על 30 ס"מ בערך) בחדר השינה שיש בו מעין נקודות שחורות קטנות שרק אם מתקרבים אליהן בכלל מבחינים שהן שם, האם זה מהווה סיכון בריאותי במידה ולא מטופל? (גורם הרטיבות טופל לפני כחודש והרטיבות פסקה). 2. האם ריסוס פשוט על הקיר עם חומץ, שהבנתי שהוא "בריא" יותר, יכול להרוג את העובש ולהוות תחליף לחומרים היותר מסוכנים? תודה רבה וחג שמח

תמיד יש עובשים באוויר, בכל מקום, בכמות קטנה. חיים עם זה. כאשר יש כמות גדולה של עובש הכמות באוויר עולה, ואז אנשים עם בעיות נשימה או בעיות אלרגיה עלולים להתקל בקשיים. שאר האנשים לא מהותי. עדין, לא נחמד שנשארים סימנים, לא אסטטי, וגם עלול להתפתח מחדש במצבי רטיבות. אפשר לטפל בחומץ, לא ממש אפקטיבי לעובשי קיר. אפשר לעבוד בזהירות עם אקונומיקה, לפי ההנחיות שעל המכל. כאשר להקפיד לאוורר בזמן הניקוי, ועוד קצת לאחריו. אם זה ממש מעט כמו שאתה מתאר, יש גם צבעי קיר שמטפלים בעובש מוגבל, אולי יעזרו. בכל מקרה, אין בזה סיכון מיוחד אם אף אחד מכם לא סובל מבעיות נשימה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות