שימוש בלכה "ורנית" באדנית עץ

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/02/2023 | 22:17 | מאת: גילעד

האם יש בעיה בלאכול ירקות גינה הגדלים באדנית עץ המצופה (מפנים ומבחוץ) בלכה "ורנית" ? הלכה רעילה, אך האם היא משפיעה על הירקות אחרי שהתייבשה? במידה ואכן אי אםשר לאכול מהירקות כך, האם ציפוי פנים האדנית בניילון (שעל גביו נמלא בתערובת שתילה) ימנע סכנה שבאכילת הירקות הנ"ל?

יש סוגים שונים של ורנית, לא כולם מסוכנים. ו... רובם הסיכון הוא בשלב הציפוי לא לאחר שהוא יבש. וכמובן יש אפשרות לפנות ליצרן הלכה ולקבל מידע לגבי החומר שלהם. פתרון הניילון מקובל בהחלט בגידולים שונים, רק... לפעמים הצמחים מגדלים שורשים שחודרים את הניילון, כך שזה לא בהכרח פתרון מתאים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות