שאיבת אבק בפאנלים שעברו ריסוס

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/02/2023 | 19:38 | מאת: נתנאל

היי, שנכנסתי לדירה לפני כשנתיים וחצי הזמנתי ריסוס המדביר השתמש בחומר ״שוהם״ בריכוז 0.02% כמות 100 סמ״ק (כך רשום על המגנט בדלת שתלה) . השאלה שלי- אני נוהג לנקות את הבית גם על ידי שאיבת אבק מזוויות הפאנלים עם שואב אבק דייסון, ועם אותה פיית המברשת אני גם שואב שולחנות שידות וכו׳. החשש שלי שפתאום חשבתי על זה שאולי אני מעביר את החומר המסוכן מהפאנלים לאיזורים הנגישים הללו, וכי השטיפות שנעשות לא באמת מגיעים לגובה הפאנל אלא רק ריצפה אז כנראה שנשאר שם מאז החומר.. האם יש סיבה לחשוש? או שכעבור זמן אין משמעות לחומר גם אם לא התנקה פיזית?

שנתיים וחצי אחרי? כבר שעה שעתיים לאחר ההדברה אין להיות בבית. חומר ההדברה כבר התפרק באופן מלא לפני שנתיים וחצי. מה שאתה שואב מנקה זה חומר לא פעיל שבו מפזרים את חומר ההדברה. חומר ההדברה הוא באחוזים קטנים בתכשיר, ומשתמשים בחומרים נוספים כדי לפזר אותו בצורה אחידה וקלה.

פליטת קולמוס בתשובה... צריך להיות כמובן כבר שעה שעתיים לאחר ההדברה אין בעיה להיות בבית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות