גז ראדון ואוורור הבית בחורף

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/12/2022 | 12:21 | מאת: דודו

אנחנו בדרך כלל סוגרים את החלונות בלילה בחורף מפאת הקור שגובר בשעות החושך. לא מדובר בדירת קרקע. השאלה אם יש בהתנהגות הזו לדעתך סיכון משמעותי לחשיפה לגז ראדון בטווח הארוך? אני מניח ששמעת על האופנה בזמן האחרון, בעיקר בקשר לקורונה, לרכוש גלאי CO2 כפרוקסי לרמת האוורור במקומות סגורים ששוהים בהם אנשים. האם אפשר לדעתך להשתמש בנתון הזה גם כדי להעריך את רמת האוורור הדרושה ביחס לגז ראדון כל עוד אנשים שוהים בחלל הנמדד?

הפורום לא מביע דעה, אלא עונה על השאלות עם מידע ועובדות. אין שום קשר בין ראדון ופחמן דו-חמצני. ראדון הוא מחומרי הבניה בבית. פחמן דו-חמצני מהנשימה או משימוש בתנורי חימום על גז/עצים. אז אם אופנה היא הדרך, תבזבזו כסף ואין שום קשר לקורונה חוץ מהזמנויות עסקיות של אנשים שמוכרים דברים במסווה של משהו כאילו בריאותי. ו... גם אם הבית סגור בחורף באופן רגיל, כדאי לאוורר מדי יום לזמן מה ויותר בימים נעימים, כי אין ביטוח ואין שום דרך בעולם להגיד אם יפגע יותר או פחות, אז לאוורר

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות