שימוש בכפפות אזבסט בצבא

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/12/2022 | 19:39 | מאת: ששון

שלום וברכה, שרתי בסדיר (ועדיין במילואים,הקורים פעם בשנה למספר ימים..) בחיל השריון. בדרך קבע מזוודות לטנק זוג כפפות אזבסט (אזבסט "לבן") , בהן יש לעשות שימוש בתרגולים מסויימים.. פעמים רבות מדובר בכפפות ישנות ובלויות. כך שלצערי אני מניח שנשמתי לא מעט סיבי אזבסט, הכפפות הללו גם מונחות באורך קבע באותם מחסנים בהם מוחזקים שאר הכלים איתם עבדנו על הטנקים, אם כי בחיי היומיום האזרחיים חמיטב הבנתי אני לא חשוף לאזבסט, לא בעבודה ולא במקום מגוריי. לאחרונה התוודעתי לסכנות שבאזבסט ואני מודאג מאוד.. מה הסיכויים והסטטיסטיקות לפתח מחלות כאזבסטוזיס ומזותליומה? מה אני יכול לעשות בנידון? האם סיבי כריזוטיל יכולים בחלוף הזמן להתנקות מהריאות?? האם כל מי ששירת בקרבי במקומות בהם עושים שימוש בכפפות הללו (גם בחי"ר והנדסה כמדומני) מועד לחלות?

למיטב ידיעתי הכפפות שאתה קורא להן אסבסט הן לא אסבסט. בצבא כפפות אסבסט אסורות בשימוש. כנראה ההרגלים של לקרוא לכפפות בשם הזה נשאר. לפעמים גם משתמשים בביטוי אסבסט לבן שאיננו אסבסט. הגיע הזמן לקרוא להם בשמות אחרים כמו כפפות עמידות בחום, כפפות כבאים או שם מתאים אחר. הבעיה באסבסט שהגוף לא יודע לנקות אותו. אין דרך לדעת אם מישהו נחשף ומה הסיכוי למחלה זו או אחרת, אלא רק חלילה אם יופיעו סימפטומים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות