ריהוט בית חדש-עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/11/2022 | 17:48 | מאת: יונית

שלום, עוברת לדירה חדשה.מבדיקה אני מבינה שאין אישורים של מכון התקנים לריהוט חדרי ילדים ו/או ריהוט בכלל לרבות מיטות, ספות ומזרנים. כיצד מתנהלים במקרה כזה?פשוט קונים כהימור? אשמח להכוונה.

לא כל דבר יש לו אישור מכון התקנים או תקן. ברגיל אין תקינה לריהוט כללי. יש תקנים לחלק ממוצרי הריהוט לתינוקות, אבל ריהוט אחר רק במקרים חריגים ומיוחדים יהיו לו איזשהו תקינה. לא הימור, אלא החיים הרגילים.

06/12/2022 | 15:52 | מאת: יונית

יש לי שאלה - מה בעצם מבטיח תו תקן? במה אני יכולה להיות שקטה שקניתי מוצר עם תו?

שאלה מצויינת. מערכת תו תקן באופן כללי איננה חובה. יצרנים מייצרים לפי דרישות תקינה כדי לקבל תו תקן דברה מעלה מכירות, כי אנשים אומרים שיש בקרה על המוצר. יש מספר תוי תקו שהם חובה, למוצרים שיש בהם היבט בטיחות משמעותי, שחשוב להקפיד שיהיה בבקרה. הבעיה מתחילה שלא תמיד נדע מתי תו התקן חובה ומתי רשות, כי היצרנים לא יגדירו לנו. עמימות טובה להם למכירות. אז, אין ברירה אלא לפי מוצר שמתעניינים בו להכנס לאתר של מכון התקנים (מפנה לאתר של משרד הכלכלה והתעשיה) (חיפוש מאוד לא נגיש ונוח וחבל שלא חושבים על האזרחים שלא שולטים בפרטי הדברים וליצר ממשק נוח, אך זה מה שיש בשלב זה), ולבדוק האם צריך/יש תו תקן למוצר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות