האם יכולה יכולה דליפת גז?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/11/2022 | 13:29 | מאת: נטע לי

שלום, האם יכולה להיות דליפת גז מכיריים במטבח כאשר האש לא נדלקת. ניקיתי את הכיריים.. נכנס לשם מים. והלהבה לא נדלקה היה קצת ריח.. האם יכולה להיות דליפה? כשאש לא נדלקת?

במילה אחת, כן. ברוב הכיריים תהיה דליפה של גז אם פותחים ברז ולא מדליקים את הלהבה. אם אלה כיריים עם מנגנון הגנה, הם יחסמו דליפה, במקרה כזה וגם כאשר הלהבה כבת מסיבה כל שהיא. גם במקרים אלה עלולה להיות דליפה קטנטנה עד שהסגירה עובדת, ומאחר שלגז יש תוסף ריח חזק מרגישים גם בכמויות קטנות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות