כתמים חוזרים ונשנים בסיר נירוסטה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/11/2022 | 15:19 | מאת: חיים

שבת שלום ורד:) כשאני משתנש בסירי נירוסטה מסוג stainless יש מעין כתמים לבנים או שזה נצבע בצבע חום לאחר השימוש אני משתמש בחומץ ואז לרוב זה נעלם על בסיס שימוש מתמשך לאורך זמן בחומץ לניקוי כתמים זה יכול לפגוע בנירוסטה בצורה כלשהי ?

אין פגיעה בנירוסטה לאורך זמן, בודאי לא בשימוש עם חומץ. כנראה שפני השטח של הסיר התחספסו קצת אז אוכל נתפס, והחומץ משחרר אותו. הסיר הוא כולו נירוסטה, זה לא שכבות של חומרים.

19/11/2022 | 22:10 | מאת: חיין

ועם סקוצים ייעודיים להסרת אוכל שרוף וכתמים עקשניים יכול להיווצר נזק? כי כהשתמשתי בסקוץ כזה ראיתי מעין חתיכות של ברזל במים לאחר הקרצוף

בוודאי יווצרו שריטות בפני השטח בשימוש בסקוץ מסיבי. חתיכות מתכת? לא מהסיר. וחיים... הדברים האלה לא בדיוק קשורים לפורום. שריטות או כתמים אינם בעיה בטיחות ולא בעיה בריאותית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות