שאלה בבקשה...........

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/11/2022 | 12:21 | מאת: מיקי

שלום ,קראתי ושמעתי שלא מעט חוששים מריהוט "שלא עץ מלא" בגלל פורמלדהיד.וזה קצת מלחיץ. השאלה שלי ,אני מנסה להבין האם הכמות שנחשפים לפורמלדהיד מריהוט (גם למשל בכמות גדולה, שאפילו לא עבר מכון תקנים). האם החשיפה היא גדולה יותר מסיגירות שמעשנים ? כי מצד אחד פורמלדהיד נפלט מהרכבים. ונמצא בסיגריות. ואילו מצד שני מדברים הרבה על פורמלדהיד שנמצא בריהוט. אז אני מנסה להבין את הערכת סיכון. תודה

לא בטוחה שמדברים על פורמאלדהיד מריהוט יותר מאשר על חומרים אחרים. ואם כן, כי אולי יש לזה טיפה יותר מודעות מכל שאר החומרים המסוכנים שנפלטים. ושוב אתה מעלה את נושא הסיגריות. זה יותר פורמאלדהיד מאשר בסיגריה. קצת לסדר לך את הראש, סיגריה, 10, 20 ביום, זמן חשיפה של המעשן שעה, שעתיים? האוויר בבית הוא 24/7. בנוסף, זה לא חדש בכלל, שנים רבות מאוד יש את פליטת פורמאלדהיד מריהוט, ועדין עובר את אישור מכון התקנים למוצרים שיש להם תו תקן, לא הכרחי. בנוסף 2 גם עץ מלא פולט חומרים מסוכנים, אחרים. בנוסף 3 הרבה מהציוד בבית פולט תמיד חומרים מסוכנים, חלקם מסוכנים ביותר. בנוסף 4 בכל בית יש לך ברחבי הבית בנוסף גם גז ראדון בנוסף 5 פורמאלדהיד נפלט מעוד הרבה דברים, לא רק ריהוט, גם בבית. בחוץ, המכונית, בכל זאת נמהל בכל האוויר. אך עדין לזכור גם האוויר בחוץ לא הכי נקי, הזיהום רק עולה. רק הוא תערובת של הרבה חומרים לא רק פורמאלדהיד. הבעיה בבית שאם לא מאווררים הכמות עולה, ואז הסיכון עולה. אם מאווררים, בהתאם להנחיות משרד הבריאות, הסיכון יורד.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות