לגבי הbpa כן או לא ??

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/11/2022 | 08:34 | מאת: חיים

בוקר טוב ורד רוצה לשאול לגבי הbpa יש מכשיר לעיבוד מזון ומשקאות שבדקתי לגביו בחברות השונות חלק מציעות את המוצר ללא bpa וחלק מציעים את המוצר מאותה עם סדרה ללא ציון אם יש או אין את הרכיב הזה יש פערים בעלויות המכשיר עובד במהירויות גבוהות אם אקנה את המכשיר שלכאורה יש בו bpa האם זה סיכון גבוה יותר בריאותית ? או שמלכתחילה אולי יש תקינה וזה אסור בכל המכשירים ומשתמשים בזה כאקט שיווקי

חבל כל כך ששוכחים לעדכן את האנשים, במיוחד בארץ, שדברים משתנים. כבר יותר מ 10 שנים יצאה הודעת הרגעה בעולם ביחס ל BPA משום מה שכחו לעדכן את הציבור שאין בעיה חריגה בו. נוח ליצרנים וממשיכים למכור מוצרים במחיר גבוה, כי אין להם "BPA" במוצר. למה הדבר דומה? לכך שכותבים על עגבניה שהיא לא מכילה כולסטרול, כאשר אין בה אך פעם את כולסטרול. אז, אפשר לכתוב. יצרנים ממש לא שמים BPA בפלסטיקים סתם כך. רוב הפלסטיקים הם ללא BPA. אם יש צורך טכנולוגי שמים, לא צריך לא שמים. יש הגדרה של כמות BPA ליום שאפשר לצרוך ללא בעיה. גם ממתיקים מלאכותיים הנם חומרים מסוכנים, אז מגדירים רמת חשיפה שאיתה הגוף של רוב האנשים יכול להתמודד, כך לגבי אלומיניום ועופרת ועוד אלפי חומרים (נכון לגבי כל חומר וחומר, מוגדר יותר לגבי חומרים מסויימים).

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות