שאריות חומר בניקוי יבש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/11/2022 | 02:05 | מאת: עידית

האם במצעים שמיכות וכריות אחרי ניקוי יבש החומרים המסוכנים מתנדפים או שנשארים שאריות בבד/שמיכה וכו לתמיד?

בתהליך ניקוי עם חומרים מניקוי יבש יש שלב בו מוצאים (מנדפים) את החומר החוצה. אם נשאר קצת, כאשר הפריט עוזב את המכבסה, זה יהיה בהתאם להגדרות של משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה, לשאריות של החומר. לטווח ארוך, אם נשאר קצת, החומר יתנדף די מהר עם הזמן.

11/11/2022 | 19:03 | מאת: עידית

אני שואלת כי זה כריות ושמיכות פוך- לנשום את זה בלילה בשינה או להשאיר בארון שם החומר לא מתנדף.. האם לאוורר בחוץ כדי שלא יהיה בכלל שאריות של החומרים?

ממש לא קשור אם הכריות והשמיכות יהיו בארון. החומר מאווד נדיף. לכן, כמו שענינו בהתחלה, כבר במכבסה החומר יצא. בהנחה שאולי נשארה כמות אפסית, החומר נדיף מאוד ויצא בדרך הביתה מהמכבסה, בארון, בחדר, או במרפסת.אם בכלל נשארה כמות קטנטנה היא מזמן כבר התנדפה. לחוצה ביתר, תשימי לאוורור קצר נוסף במרפסת/בחלון/בגינה, לפי מה שיש לך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות