קרינה ממיקרוגל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/11/2022 | 15:51 | מאת: נעמה

שלום, האם יכול להיות מקרה בו קרינה ממיקרוגל נפלטת החוצה בזמן של פועל? חיממתי קודם מרק וכשעמדתי ליד המיקרו בשעת הפעולה יצא ממנו הריח של דפנות הפלסטיק שבפנים . הריח לא נפלט כשהוא לא עובד. האם יכול להיות שהמיקרו לא אטום כמו שצריך והקרינה נפלטת החוצה? מסוכן לעמוד לידו? תודה

אם המכשיר תקין, אין פליטה מסוכנת החוצה. אין שום קשר בין קרינת המיקרוגל לריח של הפלסטיק! ולחומרים בכלל. המכשיר מבצע חימום, זה תפקידו, ואז המבנה של המכשיר מתחמם, זו לא בעיה, אם יהיה חימום יתר המכשיר יעצור את עצמו עד שיתקרר. ריח פלסטיק במיקרוגל, קצת מוזר... הדפנות הפנימיות לא פלסטיק.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות