נזילה בצינור ביוב מאסבסט

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/11/2022 | 14:07 | מאת: מאי

כבר חודשיים שיש לנו נזילה מצינור ביוב בנייני לתוך הדירה, זה התחיל מכמה טיפות והלך והתגבר, לקח זמן עד שהבינו מאיפה הנזילה נובעת ומסתבר שמדובר בצינור אסבסט, כרגע הקיר מלא במים שנזלו, האם גירוד הקיר (שאליו חדרו המים) מהווה סכנה? איך אני צריכה לנהוג לגבי תיקון הצינור? האינסטלטור טוען שאין פה צורך לקדיחה אלא רק הדבקה של משהו על הצינור, אני חוששת מהסכנות הללו, אשמח להכוונה

איש מקצוע נתן לך תשובה מלאה ונכונה. קודם כל לא מדובר בכלל באסטבט אלא באבסט צמנט. אם מדייקים בשפה רמת החרדה יורדת דבר שני אסבסט רטוב אין בו סיכון נשימתי כי הסיבים מנופחים, וכאן גם עטופים בבטון. והוא צודק, השיטה היום היא לעשות ציפוי/טלאי, תלוי בגודל החור, ולא נדרש שום קידוח. ומה קשור הקיר? איך האסבסט קופץ? ממש לא! הוא לכוד בצינור.

07/11/2022 | 19:45 | מאת: מאי

במסגרת בירוריי לגבי צינורות האסבסט בבניין, גיליתי שחלק מסוים של הצינור נוסר בדירה שמתחתינו בזמן שהותנו בבית (צינור ביוב מאסבסט) האם זה מסוכן? אסבסט צמנט פחות/ לא מסוכן?

שוב לא מדובר באסבסט, אלא אסבסט צמנט. בדירה מתתתכם, חומרים לא קופצים. הם שם בדירה, למה שיעלו את הקומה ויכנסו אליכם הביתה?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות