מוצרים / משחקי התפתחות לפעוטות מחול

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/10/2022 | 09:21 | מאת: נועה

שלום, כידוע הרכישות מסין זולות יותר. אני רןאה שצעצועים ומשחקי התפתחות שאת חלקם שמים בפה מוכרים באתרים סינים ברבע מחיר מאשר בחנויות בישראל. יחד עם זאת מאחר ומדובר במוצרים לתינוקות שאת חלקם מכניסים לפה או משחקים עמם ימים שלמים אני חוששת מהחומרים שהם מיוצרים על מנת להוזיל עלויות כך שחוץ מבגדים אני משתדלת לא לרכוש מהם אלא בחנויות מוכרות בארץ במחיר גבוה. האם אני צודקת או שהחשש מוגזם? האם מדובר באותו מוצר ? שמיותר באותו מקום? ידוע מה טיבם של הצעצועים הסינים שנרכשים ישירות מסין? תודה

לשיקולך בלבד

23/10/2022 | 19:52 | מאת: נועה

זה ברור :) השאלה אם יש אמת / בסיס לחשש שלי.....

אין תשובה לשאלה. יש מוצרים זולים מסין המדינה הגדולה בעולם שהם מעולים, יש מוצרים יקרים מסין שהם מעולים, ולהיפך. זה שמוצר זול לא אומר שהוא בהכרח מחומרים מסוכנים, הוא פשוט זול. ולא רק סין והודו ועוד מדינות רבות. בארץ... מהיכן הם מיבאים? מסין? ומדינות נוספות במזרח בעיקר, ואז לוקחים מחיר מופקע. עושה את המוצר טוב/בטוח/איכותי רק כי יקר? ממש לא. יש מוצרים מאירופה, מארה"ב מדרום אמריקה מעולים במחירים שונים ויש מוצרים שלא הכי איכותיים/בטוחים/טובים, ולא רק בגדים, צעצועים, כלים... לכן, להפעל שיקול דעת ורק אז לקנות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות