התפתחות עובש מתחת לריצוף

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/10/2022 | 21:06 | מאת: איתי

האם עובש יכול להתפתח במצע מתחת לריצוף בעקבות רטיבות שנוצרה כתוצאה מנזילה בצנרת? אם כן, האם עובש כזה יכול לסכן את בריאות אנשי הבית? לכאורה הוא כלוא מתחת לרצפה. והאם ייבוש המצע מתחת לרצפה (באמצעות מכונות מיוחדות המיועדות לצורך זה) יעלים גם את העובש?

לא ברור בסיס השאלה

21/10/2022 | 17:25 | מאת: איתי

הבסיס: מקרה של נזילה בצנרת הממוקמת מתחת לריצוף. הנזילה גרמה להצטברות מים ורטיבות במצע החצץ שמתחת למרצפות. השאלה היא האם יכול להתפתח עובש במצע הזה בגלל הרטיבות והאם חלקיקי העובש הזה יכולים לחדור את הריצוף ולהיטמע באוויר שנושמים בני הבית?

הכל תאורטית. עדין השאלה שלך באוויר, ולא ברורה. חזרת על אותם הדברים בשאלה. בדרך כלל אין לעובש סביבת גידול מתחת למרצפות. אם יש מים ויהיה מצע גידול יגדל עובש. אין דרך שיעבור החוצה אם הרצפה לא פתוחה, הרי לא יכול לקפוץ, אין מעבר מתחת לרצפה לתוך הבית. מים יכולים לחדור אבל אין יציאה בכיוון מתחת לרצפה לתוך הבית. ולא, יבוש לא ימנע את העובש. עובש מייצר ספורות. אם היתה רטיבות ומצע גידול עובש, ולא עשו טיפול השמדה, לא רק ייבוש (לא יעזור), אם פותחים את הרצפה העובש יחזור כאשר תחזור רטיבות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות