שארית חומצה גופרתית לפתילת סתימות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/10/2022 | 14:41 | מאת: שגית

שלום רב, במסגרת מעבר דירה מצאתי באחד הארונות בקבוק של חומצה גופרתית של כימגת לפתיחת סתימות, המוצר נקרא צ'יק צ'אק. נשאר בבקבוק כ 300 מ"ל ואשמח לדעת כיצד להפטר מהחומר בצורה בטוחה. תודה

לפנות לדיירים/לבעל הדירה שיקחו את הבקבוק שלהם.

16/10/2022 | 15:35 | מאת: שגית

אני בעלת הדירה, זהו כנראה בקבוק שנקנה ממש מזמן (מבינה שכבר אסור למכירה היום) ולאחר שימוש אוחסן באחד הארונות ונשכח. מעוניינת לדעת מה הדרך הנכונה לרוקן את הבקבוק ולזרוק אותו. האם מותר לשפוך על אדמה ולזרוק את הבקבוק כאשפה בייתית? תודה

אם זה לא שלך להחזירלבעלים כי לא בטוח מה התכולה ואיך נשמר הבקבוק, אז זה באחריותם. השימוש בחומר לא נאסר, הוא פשוט פוגע בצנרת מתכת, ולכן הפסיקו למכור אותו ועברו לחומרים אחרים, שחלקם אף מסוכנים יותר למשתמשים, אך לא פוגעים בצנרת. אם הבקבוק שלך, ואת יודעת מה בתוכו, יש בפניך שתי אפשרויות. 1. לפנות לרשות המקומית בה את גרה ולבקש לפנות את החומר. 2. מאחר שהשימוש בחומר הוא לפתיחת סתימות, והוא עושה בזה עבודה מצויינת, לשפוך אותו לפתח כיור בבית, כמו שעשית בעבר, ינקה קצת את הצנרת. לר לפזר בכיור, אם התפזר לשטוף עם הרבה מים. להדגיש! לעשות את זה בזהירות רבה, כפפות משקפיים, וכל מה שכתוב על המכל כאמצעי זהירות. אם מתיז על העור, לשטוף עם הרבה מים. לשפוך על הקרקע? חלילה! יפגע בקרקע ובצמחיה שם באופן קשה ביותר, ועלול לפגוע גם בבעלי חיים שיעברו שם. הבקבוק, לשטוף בזהירות עם מים, את המים לביוב, לא לפזר בכיור, ואז לזרוק לאשפה או לשים במכל למחזור פלסטיק.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות